Спорт

Организират турнири по мини футбол в Хасковско

Турнири по мини футбол предстои да бъдат организирани в Хасковска област. Това стана ясно на среща на представители на Българската асоциация по мини футбол в областна управа, съобщават от пресслужбата на администрацията.

„Областният управител подкрепя спорта и всички спортни организации могат да разчитат на нашето съдействие за организиране на турнири, спортни прояви или празници. Това е една от основните ни политики в подкрепа на младежта и децата, затова с приветстваме създаването на регионална структура на Българската асоциация по мини футбол“. Това заяви при срещата си с председателя на обществения съвет на БАМФ Пламен Минев заместник-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. В разговорите участваха генералният секрeтар на асоциацията Борислав Александров, заместник-председателят й Петър Делчев, както и регионалният представител на БАМФ Иво Конгалов.

Среща

„Мини футболът е най-масовият и динамичен спорт в България, Европа и света в последните години. Той се практикува в свободното време от хора с различен социален статус, професия и интереси. Той е изключително достъпен, поради големия брой площадки за игра с различни видове настилка и интересните си правила. Мини футболът е за всички – от най-добрите футболисти до любителите. Той е за тези, които обичат играта. Това е идеалният спорт, чрез който децата се запознават с особеностите на футбола и развиват техническите и тактическите си качества. Инфраструктурата е много достъпна и не заема голямо пространство, заради това терените за мини футбол са най – многобройните спортни площадки в света“, разказа Пламен Минев.

Асоциацията има 20 регионални центъра, 850 отбора и над 20 000 състезатели. Очакванията са сега, с идването й на територията на Хасковска област, играещите мини футбол да станат много повече, а отборите все по-атрактивни и добри. Заместник-областният управител заяви, че на територията на Хасковска област има добра спортна инфраструктура, подходяща за срещи по мини футбол. Тя изтъкна изключителната работа на общини като Димитровград, Любимец, Свиленград и Харманли в тази насока.

Асоциацията по мини футбол е партньор на БФС и Министерството на младежта и спорта за развитие на футбола в свободното време и е член и съучредител на Европейската Мини Футболна Федерация, разказаха още нейните ръководители. Те планират да организират турнири в Хасковска област, за да привлекат все повече хора по спортните площадки, да възпитават в честна игра младите хора и да покажат, че футболът, макар и непрофесионален, може да бъде изключително атрактивен.

Днес ръководството на БАМФ и нейният регионален председател Иво Конгалов ще проведат среща с кмета на община Димитровград Иво Димов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.02.2018 10:46 10:46

Абе тоя Станчо областния да не си мисли, че е култур масовик или спортен организатор. Това ли са му задълженията – изложнбички, спортни проявийки, лентички тук таме, лайф из лайф!. Да каже какво става с урановата вода в Хасково, не да се занимава с тъпотии, некадърник смотан

дарител за камбанарията
дарител за камбанарията
13.02.2018 11:09 11:09

Абе анонимен какво си се вторачил в тоя областен. Да не ти е отрязал кабела за тока дето крадеш че си накарал тролчетата си само да спамят за него. Айде омръзнахте на света с вашите станчовци, добревци, беливановци. Не ме занимавай и с твоите тролски поръчки. Още две години ще взимаш пари от общината после ще те видя какво ще правиш .

Анонимен
Анонимен
13.02.2018 11:19 11:19

ало камбанарията що не ми лапнеш салама С брадчеда ти сТАНЧО ТУПУТО убласния оправител дето само ние циганите го опраяме на избори.

Back to top button