Отново търсят директор на архитектурата в община Хасково

Хасково
Община

От община Хасково отново търсят директор на дирекция “Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции”. Този път от кметството не обявяват конкурс, а процедура за мобилност по Закона за държавния служител.

Става въпрос за член 81а от закона, който гласи, че държавен служител, който работи в една администрация и едногодишният срок за изпитване е изтекъл, може да бъде назначен в друга администрация без провеждане на конкурс за длъжността, ако отговаря на условията за нейното заемане.

Сега от общината са обявили минимални изисквания: висше образование степен “магистър”, предпочитана професионална област – технически науки с направление – архитектура, строителство и геодезия. Изисква се и минимален професионален опит от 4 г. или придобит III-ти младши ранг. Минималният размер на основната заплата е 510 лв., а максималният – 1550 лв.

Документите се подават в общината в срок от 10 календарни дни от датата на публикуване на обявата. За заемането на обявената длъжност ще се извърши подбор чрез провеждане на интервю с кандидатите, които отговарят на условията за заемане на длъжността.

Haskovo.info припомня, че при последния конкурс за директорското място имаше двама кандидати, които не бяха допуснати. Единият от тях беше Драгомир Колев, който по-рано през януари беше освободен от поста, след скандала с участието му във фирми и съмнения в конфликт на интереси. По случая съветници подадоха сигнали до прокуратурата. Казусът бе поет и от Постоянната комисия по предотвратяване и разкриване конфликт на интереси при хасковския общински съвет.

Още новини

loading...

8 коментара

  • Ееей няма отърване от герберската пасмина!!!Нямааааа!!!Тюфлеци лакоми и некадърни!!!

  • Да назначат бат Сали. Дюлгерина.Той е архитект,зида,МАЖЕ,на махалата до банята живее и е от ГЕРБ Тамам за тази работа става ба

  • Поредната глупост на тоя кмет. Да потърсят на луната, там със сигурност ще намерят подходящи кандидати, които няма да са гербаджии – тях ги видяхме какво могат, т.е. какво не могат – да работят. С тоя кмет и тия общинари станахме за смях, язък за Хасково.

  • А за главен архитект кога ще има конкурс? Защо кмета си прави оглушки да Д.Панайотова?! Заради нея всички регламентирани срокове за подадени заявления се просрочени. Трябва ли да съдим Общината за това? С намесата на баща й новото строителство в Хасково е изпаднало в летаргичен сън. Хайде да идват новите избори, че “инак не можем изляна от блатото!”

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.