894 000 лв. са за санирането по “Региони в растеж” в Хасково

Хасково
Саниране

894 000 лв. са средствата по програмата за Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, финансирана по оперативната програма “Региони в растеж” за 2018 г. Това обявиха от общината на информационната среща с граждани в зала “Хасково”.

Очакванията са през 2019 г. общините, сред които и Хасково, да получат допълнителен финансов ресурс. Към момента няма подадени заявления, като крайният срок е 15 май. Наличните средства трябва да бъдат усвоени през тази година. Останалите одобрени за финансиране ще изчакват 2019 г. Колко сгради ще се финансират тази година зависи от подадените заявления и тяхната оценка.

Саниране

Тази програма е сходна с Националната програма за саниране. Тук обаче ще се санират сгради до 35 апартамента и монолитни сгради, строени преди април 1999 г., например кооперации с 4 и повече жилища.

Няма разлика с регистрацията на сдруженията, като тези, които вече имат регистрирани по националната програма, могат да кандидатства само като подадат заявления за финансова помощ по “Региони в растеж”. Помощта е 100% безвъзмездна, като се изисква и 100% съгласие от всички собственици на апартаменти в съответната сграда. Възможно е да се кандидатства едновременно по националната програма и по тази в “Региони в растеж”.

Всички одобрени ще си изчакват реда, като първите по-време са по-напред. Предимство имат и тези сгради, които в съседство имат обекти, които се реализират по “Региони в растеж”, например детски площадки – така е в квартал “Бадема”, например.

Повече за санирането по програмата “Региони в растеж” може да прочетете ТУК.

Саниране

Още новини

loading...

3 коментара

    • Да видим кой ще подаде документи, българина не е свикнал да зависи нещо от него И по предишната програма масовото саниране пак какви кандърми бяха. Ясно е че няма да могат всички да се санират , обаче си е добре да се кандидатства- ами ако имаш късмета да те санират? Спестяваш моменталически едни пари пък за ефекта няма да говорим. Една приятелка разправя у тях като санираха тая зима температурата не пада под 19 градуса без да включва печка или климатик. Вярно панелка е но пък уюта който се създава е безспорен. Не знам какви хора сме българите толкова недоверчиви, сега като видяхме какво става половината блокове в орфей и бадема санираха и взехме с комшиите да се усещаме, че май сгрешихме като не подадохме документи. Сега дали ще но одйде реда..ама като ни е толкова акъла

  • Надка най отпреш първа кипра тъпа ама знай как да свирка ,бреййй как се е развила професионално

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.