Хасково

Беливанов предлага конкурси за управители на Първа поликлиника и Онкото

Кметът Добри Беливанов предлага със своя докладна на общинския съвет да бъдат обявени конкурси за управители на „Диагностично – консултативен център І – Хасково“ ЕООД и на „Специализирана болница за активно лечение по онкология – Хасково“ ЕООД, съобщават от кметството.

Към момента и двете здравни заведения се управляват от временно изпълняващи длъжността управители до провеждането на конкурс, определени от общинския съвет.

Кметът предлага конкурсът за управител на СБАЛО да се проведе на три етапа като след проверка на предоставените документи кандидатите трябва да представят разработка на тема: „Програма за развитието и дейността на СБАЛО за тригодишен период, като лечебното заведение предоставя на кандидатите за участие в конкурса документи относно структурата, бюджета, числеността и щатното разписание на персонала. Третият етап е събеседване с кандидатите, получили на разработката си оценка не по-ниска от много добър 4.50.

Добри Беливанов предлага на общинския съвет председател на комисията по избора да бъде зам.-кметът Велин Балкански, секретар: общинският съветник д-р Лилия Консулова и членове, д-р Валя Иванова – общински съветник, Андрей Делиев – главен юрисконсулт на общината, д-р Иван Гоговски – гл. секретар на РЗИ, резервен член д-р Таня Николова – директор дирекция „Медицински дейности“.

В друга своя докладна градоначалникът предоставя информация за финансовото състояние към 31 декември 2017 г. на Онкото. За преценка на фактическото състояние на СБАЛО са анализирани справки за приходите и разходите, извършени през миналата година. От предоставената информация за извършената и отчетена дейност се установява, че за посочения период в лечебното заведение са постъпили приходи общо в размер на 6 914 329 лв. Извършените и платени разходи за същия период са общо в размер на 7 093 084 лв.

Разходите за материали и медикаменти представляват 72% от общите разходи, за заплати и осигуровки – 18%. Наличните парични средства по банковата сметка са 165 322 лв. Задълженията на болницата по представените справки към 30 декември за медикаменти по доставчици са 2 018 403 лв., в това число просрочени – 1 241 930 лв. Всички задължения са по фактури издадени през 2017 година.

Наблюдава се тенденция на намаляване на задълженията към доставчиците на медикаменти и консумативи, в резултат на политиката на дружеството, която се изразява в по-чести заявки с по-малко количества, за да не се допуска просрочие към фирмите. За постигане на финансова стабилност с по-добър финансов резултат и ефективно управление на разходите, са предприети действия за прекратяване на договорите с фирми, които не касаят пряко лечебната дейност. Оптимизиран е и съставът, като списъчният брой от 95 става на 85 бр. Изплатени са последната вноска по срочен банков кредит и наказателната санкция, наложена от здравната каса затова, че не е бил назначен магистър фармацевт. Временно пациентите на Лъчетерапията се хоспитализират в онкоболницата с цел намаляване на разходите за ток, вода и други текущи разходи.

Кметът предлага и конкурса за управител на ДКЦ І също да бъде в три етапа. След проверката на подадените документи допуснатите до втори кръг да представят разработка на тема „Програма за развитието и дейността на „Диагностично-консултативен център І – Хасково“ ЕООД за тригодишен период, като лечебното заведение предоставя на кандидатите за участие в конкурса документи относно структурата, бюджета, числеността и щатното разписание на персонала, в срока определен при обявяване на конкурса. До третия етап – събеседсване ще се допускат кандидати, получили оценка на разработката не по-ниска от много добър 4.50. Комисията за избора е същата като за управител на СБАЛО.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Цапето
Цапето
14.02.2018 16:58 16:58

Еба мама му!!На ДЕДО мандата му мина само в предложения за конкурси.Дай Боже всекиму такваз работа……

ДА Е.А И ПАСМИНА
ДА Е.А И ПАСМИНА
14.02.2018 18:47 18:47

На него ПРИЗ ,ГЕРОЙ на конкурса по простотия и старческа деменция!!!!!!
То ГЕРБЕРАСТИТЕ кво ли друго можеха за КМЕТ-ПАЛЯЧО да НАЗНАЧАТ?????

Анонимен
Анонимен
14.02.2018 20:49 20:49

Ебааааа…до къде ни докара герб

Back to top button