Любопитно

За пръв път показват Кралска кобра в Хасково

За пръв път в Хасково се показва най-голямата отровна змия в света – Кралската кобра.

Изложбата на Тракийското херпетологично дружество се открива от 15 февруари във фоайето на хасковското читалище „Заря“ и ще остане в областния град до 12 март.

Змии

Кралската кобра достига дължина до 5.6 метра и се среща в Югоизточна Азия. Храни се главно със змии, понякога и с други кобри. При ухапване може да отдели много голямо количество отрова и да предизвика бърза смърт при хора и домашни животни, но това се случва изключително рядко. При среща с човек най-често не е агресивна – заема отбранителна поза и по възможност се оттегля.

Красимир Христов от дружеството обясни, че Кралските кобри се отглеждат изключително трудно, защото трябва да си сменят диетата от змии – на пилета и плъхове. Това успяват да стори една на 100 змии.

В изложбата са показани общо 44 вида змии и гущери, като има 3 вида кобри, гърмящи змии, тайпани, мамби, отровници, смоци и други.

Малко по-рано днес от дружеството извършиха преглед на зъбите на една от гърмящите змии, като докато траеше манипулацията, по съображения за сигурност, не се допускаха външни хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button