Липсата на номера по блокове и къщи бави линейките в Хасково

Хасково

Шофьори на линейки сигнализираха, че по блокове и къщи в Хасково липсват табелки с номерата на съответните адреси.

Това обърква шофьорите, които губят ценно време, за да открият точния адрес. „Ние не можем да знаем всеки блок и къща в Хасково. После хора се жалват, че закъсняваме“, оплаква се шофьор на линейка.

Във връзка с проблема от общината коментираха, че е в ход изработването на нова Карта на административните адреси в Хасково. Наета е специализирана фирма, която да провери идентичността на адресите, евентуални дублажи на номера, имена на улици и т.н. Последната такава карта е от 1972 година. Градът е разделен на 4 зони които трябва да бъдат обработени за шест месеца. Проучването продължава.

Както Haskovo.info вече писа, друг проблем за линейките е масовото неправилно паркиране на автомобили в Хасково. Колите, спрени по улици и тротоари, в много случаи пречат на движението на специализираните автомобили, както и максималното приближаване до жилищни входове, за да се свали носилката с болния, например.

6 коментара

  • Живущите като не искат да си слагат може да им коства живота или дома. Българина чака някой друг да го оправи. И ето появи се зеленчука. Ментето което имитира Бай Тошо.

  • Хайде да не почвате да плюете пак, табели няма от 20 години, да не говорим, че номерата не дублират и това е от безразборното строене при Г. Иванов, който даваше срещу даване

  • Хаосът е от зората на „демокрацията“ когато СДС почнаха да сменят имената на улиците, че и да местят това име от тук- там, защото тоя заслужавал по-голяма улица. След това смениха старите номера/табелки с нови. И те така

  • Мамка му!!!Ам туй е работя на кмета и общината бре каунье! Та трябва ред да въведат!!Ама кмета е жив?мъртъв!!,леш

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.