Сигнализират за общински съветници в конфликт на интереси

Хасково

За десетина хасковски общински съветници, които са в конфликт на интереси, сигнализираха на пресконференция местните парламентаристи от „Коалиция за Хасково“ Георги Пеев и Светослава Стоянова.

Пеев обясни, че по новия Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество не може да има общински съветници с фирми в договорни отношения с общината. Законът е влязъл в сила от 19 януари и Пеев призова колегите си да предприемат действия, защото към момента вече са в конфликт на интереси. Вариантите са да излязат от фирмите си, да напуснат общинския съвет или да прекратят договорите си. Той посочи, че по закон общината трябва да има инспекторат на подчинение на кмета за контрол по тези въпроси, но не е посочен срок, в който да се създаде такъв.

Съветникът даде срок на своите колеги до вторник да предприемат действия или ще огласи имената им и ще подаде сигнал до антикорупционната комисия. Пеев посочи, че ще подаде сигнал и срещу съветника от ГЕРБ Димитър Шалапатов за попълване на документи с невярно съдържание, защото в декларация е посочил, че няма фирми, а има работещо ЕТ. Шалапатов заяви пред Haskovo.info, че е попълнил коректно декларацията си и че фирмата му не развива съответните дейности, посочени в нея.

Отделно съветниците ще сигнализират и адвокатската колегия в Хасково. Пеев заяви, че председателят на общинския съвет Таня Захариева по закон не може да упражнява адвокатски права, след като стана временен директор на „Булгартрансгаз“. Както Haskovo.info писа, Захариева пое дружеството след смъртта на досегашния директор Георги Гегов. Таня Захариева заяви лаконично пред Haskovo.info, че няма да коментира нищо.

13 коментара

  • Съветничката Ели Костова е в пълен конфликт на интереси. Работодател й е кметът на общината !

  • Бооой по ТИКВИТЕ ГЕРБЕРСКИ!!!!БОЙ ПО ТЮФЛЕКА БОЙКО И ДЕЛЯНА КУРВАТА ДОБРЕВА!!!!

  • Пускате какви ли не простотии, ама търкате истината, защото не ви пука за нея.

  • Алюминиевый реечный потолок БАРД для ванной и кухни купить в Нижний Новгород. Компания „Мегарон“ работает на рынке алюминиевого потолка с 2006 года. Мы поставляем всю линейку продукции отечественной марки БАРД: это классические реечные потолки (ППР-084, КФ-100 и Кф-150, ДУО), ячеистые потолки (аналог „грильято“), потолки серии Комби и Униформ (аналог „Баффл“).

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.