Преразпределят евросредствата за земеделците

Хасково
Среща

“Пари в сектор земеделие ще има. Но след излизането на Великобритания от ЕС ще бъде направено ново преразпределение”, обясни на среща в областна администрация Николай Маринов – директор в земеделското министерство.

Основната идея сега е да се намали бюрокрацията, да се продължи устойчивата политика за развитие на селските райони, подходът “Лидер” и да се насочат усилия към биоикономиката, обясниха лекторите от министерството, съобщават от областна администрация.

Среща

На срещата беше обсъдено бъдещето на общата селскостопанска политика на Европейския съюз и директните плащания за периода 2017-1018 г. Гост на информационния форум беше депутатът от ГЕРБ и член на комисията по Земеделие в народното събрание д-р Георги Станков. Домакин на срещата бе заместник-областният управител д-р Стефка Здравкова.

Схемите и мерките за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони за 2018 г., прилагането на Общата селскостопанска политика след 2020 г. и Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България 2020 г. бяха основните теми, коментирани със стопаните от региона.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.