Хасково

288 си продали социалните дърва и въглища в Хасковска област

Дърва288 души са санкционирани от „Социално подпомагане“ за това, че са продали дървата и въглищата, отпуснати им за отопление през зимата, съобщи за Haskovo.info главният експерт от регионалната дирекция Стефан Манахилов

Най-много нарушения през сезон 2007/2008 има в симеоновградския квартал „Лагера“, в който живеят предимно роми. Само там санкциите са 104.

Общо 6 896 души в област Хасково са получили твърдо гориво тази година. Пари за електроенергия са давани на 1 870 домакинства. И при двата вида подпомагане се наблюдава спад в броя на ползващите го, коментира Манахилов. Миналата година помощ са получили с около 40% повече хора.

От догодина подпомагането на отоплението на социално слабите ще става по нов начин. Молби ще се подават от 1 юли до 31 октомври. Заради нарушения на фирми одобрените ще получават парите директно и накуп, а след това ще ги ползват, за да посрещнат нуждите си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button