Хасково

Отпускат по 1000 лв. на четирима тежко болни от Хасково

По 1000 лв. да бъдат отпуснати за лечението на четирима тежко болни от Хасково предлага с докладна за сесията в петък зам.-председателят на общинския съвет Митко Полихронов.

Парите се отпускат съгласно Правилника за реда, начина и условията за предоставяне на еднократни финансови помощи в полза на граждани на община Хасково. В бюджета на общината за 2018 г. са предвидени 20 000 лв. за предоставяне на еднократни финансови помощи. От началото на годината в общината са постъпили 4 заявления от граждани за отпускане на финансова помощ.

Първото заявление е от жена, която е с диагноза Системен лупус еритематозус, която е доживотна и лечението може да продължи дълго време, като целта е да се облекчат симптомите и да се предпази организма от увреждане. Жената има едно жилище, в което живее с детето си, за което се грижи сама, тъй като е разведена. Ежемесечният прием на скъпоструващи лекарства и приемането на поддържаща терапия допълнително утежнява семейния бюджет.

Второто е от хасковлийка, която от 2000 г. е с диагноза Енцефалит, Миелит и Енцефаломиелит вследствие на което е на легло с неподвижни долни крайници. За нея полага грижи майка й, която през януари 2018 г. претърпява мозъчен инсулт и също е на легло. В момента и двете жени са зависими от чужда помощ. Двете жени имат нужда от финансови средства за лекарства и провеждане на рехабилитация за възстановяването на майката, както и от човек, който да се грижи за тях.

Третото заявление е от мъж, който е диабетик и с тумор. След операция е загубил възможността да работи и да издържа семейството си. Мъжът се нуждае от лечение с медикаменти и терапия, които не се заплащат от здравната каса, нуждае се и от изследвания.

Четвъртото е от 18-годишно момиче с диагноза Остеомиелит на дясната ръка. Претърпява множество операции заради получени усложнения. Предстои неотложно оперативно лечение. Последната операция е струвала на семейството 1325 лв.

Предлага се и предварително изпълнение на решението на общинския съвет, за да се осигури живота и здравето на хората.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button