Наградиха най-добрите в “Завещано от Апостола”, откриха изложба в библиотеката

Любопитно
Левски

Най-добрите в конкурса за есе и презентация “Завещано от Апостола”, посветен на Васил Левски, бяха наградени в Младежкия център.

За есе в първа възрастова група победител е Цветалина Йорданова в 6 клас на хасковското ОУ “Св. Климент Охридски”, следвана от 7-класничката Десислава Панева от ОУ “Шандор Петьофи” и Цветелина Мехмедова от 7 клас на свиленградското ОУ “Христо Ботев”.

Левски

Във втора възрастова група първи е Борислав Бахтарлиев от Петрич, следван от Дана Цветкова от Пловдив и Ивана Бутанска от Петрич.

При презентациите в първа възрастова група първото място е за Реджеб Реджеб в 5 клас на ОУ “Св. Климент Охридски”, следват Сесил Симави от ОУ “Шандор Петьофи” и Рюстем Халил от ОУ “Любен Каравелов”, поощрена е Анна-Мария Чавдарова от СУ “Васил Левски”.

Левски

Във втора възрастова група първи е Йоан Йорданов от ПМГ “Боян Петканчин”, следван от Габриела Караджова от ПМГ и Серай Тасин от СУ “Васил Левски”.

Колективната награда е за ОУ “Любен Каравелов”.

Малко по-рано във фоайето на Регионално библиотека “Христо Смирненски” бе открита изложбата “Васил Левски (1837 – 1873) – исторически документи и художествени образи”.

Левски

Експозицията е посветена на 145-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Специално място е отделено на идването му в Хасковския край и създаването на таен революционен комитет в града.

Освен върху исторически документи изложбата акцентира и върху образа на Дякона в художествената литература, живописта, киното и театъра.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.