Любопитно

Наградиха най-добрите в „Завещано от Апостола“, откриха изложба в библиотеката

Най-добрите в конкурса за есе и презентация „Завещано от Апостола“, посветен на Васил Левски, бяха наградени в Младежкия център.

За есе в първа възрастова група победител е Цветалина Йорданова в 6 клас на хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“, следвана от 7-класничката Десислава Панева от ОУ „Шандор Петьофи“ и Цветелина Мехмедова от 7 клас на свиленградското ОУ „Христо Ботев“.

Левски

Във втора възрастова група първи е Борислав Бахтарлиев от Петрич, следван от Дана Цветкова от Пловдив и Ивана Бутанска от Петрич.

При презентациите в първа възрастова група първото място е за Реджеб Реджеб в 5 клас на ОУ „Св. Климент Охридски“, следват Сесил Симави от ОУ „Шандор Петьофи“ и Рюстем Халил от ОУ „Любен Каравелов“, поощрена е Анна-Мария Чавдарова от СУ „Васил Левски“.

Левски

Във втора възрастова група първи е Йоан Йорданов от ПМГ „Боян Петканчин“, следван от Габриела Караджова от ПМГ и Серай Тасин от СУ „Васил Левски“.

Колективната награда е за ОУ „Любен Каравелов“.

Малко по-рано във фоайето на Регионално библиотека „Христо Смирненски“ бе открита изложбата „Васил Левски (1837 – 1873) – исторически документи и художествени образи“.

Левски

Експозицията е посветена на 145-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Специално място е отделено на идването му в Хасковския край и създаването на таен революционен комитет в града.

Освен върху исторически документи изложбата акцентира и върху образа на Дякона в художествената литература, живописта, киното и театъра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button