Регион

Поставиха пръстени за проследяване на лешояди край Маджарово

Египетски лешоядЕксперти от регионалната екоинспекция В Хасково участваха в акция по поставяне на пръстени на белоглави и египетски лешояди в Източните Родопи в края на миналата седмица. Маркирането на птиците е част от мониторинговата програма на Българското дружество за защита на птиците и балканския план за тяхното опазване. 

Едновременно с маркирането на птиците от тях са вземани и кръвни проби за последващ генетичен анализ, съобщиха за Haskovo.info от РИОСВ.

Определените за страната ни в зелен цвят пластмасови и стандартни метални пръстени са поставени на млади неизлетели от гнездата птици в Източните Родопи и на възрастни лешояди, уловени в орнитологичен капан поставен на площадката за подхранване в град Маджарово.

Маркирането на лешоядите дава възможност за по-лесното проследяване и проучване на вида у нас и по света без птиците да се обезпокояват от повторни улавяния, коментираха от екоинспекцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button