Вдигат възнагражденията на селските кметове с 12%

Хасково
Кметове

Кметът Добри Беливанов предлага с извънредна докладна за петъчната сесия на общинския съвет да бъдат увеличени възнагражденията на селските кметове в община Хасково с 12.14%.

През 2018 г. взаимоотношенията с централния бюджет за делегираната от държавата дейност “Общинска администрация” съгласно Приложение 1 за община Хасково предоставя възможност за увеличаване на размера на основното трудово възнаграждение на кметовете на кметства, е записано в докладната. Предлага се увеличението да е от 5 февруари.

Haskovo.info припомня, че в края на април миналата година общинският съвет прие увеличение на месечните трудови възнаграждения на селските кметове в община Хасково по предложение на съветника от ГЕРБ Динко Тенев. Тогава се увеличиха месечните възнаграждения на кметовете на Александрово, Горно Войводино, Долно Войводино, Манастир, Николово, Подкрепа, Родопи, Стойково и наместниците в Гарваново, Корен и Любеново с 90 лв., а за останалите със 130 лв.

От общината съобщиха, че най-ниската заплата на кмет на кметство досега е 690 лв., а най-високата 880 лв.

Относно заплащането на общинските съветници от януари – начислените суми са от 518 лв. до 1036 лв., начислените средства на председателя са 2160 лв.

Още новини

loading...

7 коментара

  • Дааа, идват избори, трябва да се накупят едни гласове, Беливанов е усвоил гербаджийските номера. Тоя да не си мисли, че някой ще го избере пак за кмет, нещастник

  • Тоя председател на общинския съвет какво толкова прави та 2160 лв. получава и съветниците за едно заседание от един два часа 1000 лева НАГЛОСТ! Въртяха сукаха обясняват ни за бюжета за не зам кое законно незаконно пък накра яте с 1000 лева заплати. За ЕДИН ден работа!!! Баси заплатата баси надницата

  • А това ако е вярно това са две минимални заплати или 5 пенсии.Би трябвало да бъдат съкратени от държавната работа, ако има такива.

  • На селските кметове колкото и да им дадат все са им много, но общинсикте съветници какво е това дебелоочие , какво е това чудо?!веднъж месечно ходят на заседание за два три часа е и кой ходи кой не ходи на комисия-и там няколко минути заетост и накрая за общо 4-5 часа месечно ангажимент 1036 лева! Чакайте точно тези да мислят за вас хахахах. Докарали са топ заплатите в Хасково дай боже за всички!!!!

  • ненаядоха се тези общински съветници..и председателката над 2 хиляди лева заплата.За кое да си покаже костюмчето по телевизора за час два….лелелелеле .Да ги дарят бе

  • Ешаааа беее баровци ! Халал да им са парите ако поне вършат няква работа. Питайте ги дали са си чели докладните! ама И да кажат ДА! Ха питайте конкретно

  • Равносметка :Един селски кмет със средно образование и нулева компететност по работата,която върши ще взима повече заплата от висшист в който и сектор да работи.И чакайте младите да останат в България .

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.