Записват за предварителните изпити: нулев прием за медицина в Софийския, правото само редовно

Хасково
Записвания

Започна приемът на заявления за предварителните изпити в българските университети, съобщи за Haskovo.info Димитрия Ночева от Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация в хасковското читалище “Заря”.

Университетите и таксите не са променени в сравнение с миналата година. За подаването на заявление е необходимо кандидат-студентите да носят само лична карта.

Предварителните изпити са равностойни с редовните през юли и при добра оценка, кандидатите не са задължени да се явяват на редовната сесия. Отделно, за голяма част от специалностите може да се ползва и оценката от матура, но с по-нисък коефициент при балообразуването в сравнение с изпитите.

Новото тази година е, че в Софийския университет “Св. Климент Охридски” е обявен нулев прием за специалността “Медицина”, като Фармацията остава. Тази година ще има само редовна форма на обучение за Право за всички университети в България.

Сред първите кандидат-студенти, които днес подадоха заявления бяха Селин Али и Мина Пенева от хасковската Езикова гимназия “Асен Златаров”. Селин ще кандидатства Право в Софийския, като изпитът й по български език е на 18 март, а този по история – на 1 април. Мина пък ще кандидатства с английски език отново в Софийския.

Още новини

loading...

4 коментара

  • Павлитова нали работи в регионалния инспекторат. Как така прибира пари от учениците за кандидатстване във ВУЗ? Госпожо Боева?

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.