Регион

Стартираха ремонти, затвориха прелез в Любимец

С приемането на Бюджет 2018 и одобрение на заложената програма за извършване на ремонтни дейности с капиталови средства за тази година, община Любимец започна поетапното им изпълнение, съобщават от кметството.

Начало на строителните дейности на тротоарите, като изравняване на терените, полагане на основа и всички предварителни процедури се постави с улиците: „Църковна“, „Шипка“ и част от „Кирил и Методий“ и „Захари Стоянов“. При подходящи климатични условия работата ще продължи по улиците „Дунав“, „Тунджа“, „Гладстон“, „Гео Милев“, „Бяло море“ – между ул. „П. Р. Славейков“ и ул. „Ал. Стамболийски“ и „Стефан Караджа“ – между ул. „Ивайловградска“ и ул. „Витоша“.

Любимец

В момента администрацията работи и по създаване на паркинг в предблоковото пространство на блок 3 на ул. „Отец Паисий“. Паркингът ще бъде с 20 паркоместа и ще е за живеещите в двата входа.

Интензивното подобряване на облика на града ще продължи с пълна рехабилитация на 19 улици в града. Със средства от общинския бюджет ще бъдат асфалтирани улиците: „Орбита“, „Здравец“, „Киев“, „Георги Добрев“, „Бреза“, част от „Пирин“, „Индустриална“, „Републиканска“ -след ул. „Шар планина“, „Цар Освободител“, „Желязко Терпешев“ – до ул. „Иван Шишман“ и паркинг – център между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Цар Освободител“, „Тракия“ и част от ул. „Кирил и Методий“ – между улиците „Шипка“ и „Ал. Стамболийски“.

Освен горепосочените улици, по проект ще бъдат цялостно рехабилитирани 7 улици в града, а именно: „Иван Рилски“, „Граф Игнатиев“, „Ген. Гурко“, „Оборище“, „Янтра“, „Богомил“ и „Дамян Груев“.

Освен улици и тротоари, общинският екип предвижда да се обновят и някои значими обекти като: помещения в Детска ясла Любимец и прилежащия терен на детското заведение, ремонт на четвъртия етаж от сградата на общинска болница, проектиране на кръстовище на ул. „Васил Левски“, „Отец Паисий“, „Ивайловградска“, като се изградят ограничителни огради, създаване и функциониране на видеонаблюдение, проектиране на три тенис корта и фитнес площадка на открито в района на общински стадион, придобиване на сградата на бивш Младежки дом и привеждането му в подходящ вид за експлоатация и др.

От общината допълват, че генералният директор на НКЖИ вече е одобрил Протокол на Комисия от длъжностни лица от различни институции, за условията, дейностите и реда за закриване на жп прелез на ул. „Ивайловградска“ в Любимец и от 16 февруари прелезът е затворен поради изтичане срока на експлоатацията му.

Въведена е следната временна организация на движението: За автомобили, с тегло до 7 тона и височина до 3.2 м., движението в посока Лозен-Малко градище – Ивайловград ще се осъществява през жп подлез на ул. „Васил Левски“, ул. „Здравец“ и ул. „Орбита“.

За автомобили, с тегло над 7 тона и височина над 3.2 м., преминаването ще се осъществява по обходен маршрут – транзитно през Любимец по бул. „Одрин“ – разклон за с. Сива река – с. Малко градище – Ивайловград.

Срокът на временната организация на движение ще бъде в сила до изграждане на „Западен обходен път на Любимец“ по направление на път III-597 Ивайловград – Любимец.

Жп секция Пловдив се ангажира да изгради временни прегради, свързващи изградените два участъка на шумозащитната ограда в зоната на жп прелеза, за възпрепятстване пресичането на жп линията от пътни превозни средства, пешеходци и селскостопански животни.

Междувременно, ученици от групата по интереси „Родолюбче“, създадена по „Твоят час“ към НУ „Христо Ботев“, бяха на посещение в общинска администрация Любимец. Повод за визитата бе запознаване на малките ученици с работата на администрацията, с общинската структура, с ръководния екип и изпълняваните от него функции, задълженията на отделните административни отдели и др. Идеята бе децата от малки да познават дейността на местната изпълнителна власт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button