Кирилка Кирилова пое Инспекцията по труда в Хасково

Хасково
Кирилка Кирилова

Кирилка Кирилова е назначена за временно изпълняващ длъжността директор на Инспекцията по труда в Хасково. Досегашният началник Петър Андреев е напуснал, като вече има възможност да се пенсионира.

Кирилова е на поста за 6 месеца, докогато се очаква да бъде проведен конкурс за мястото, на който тя заяви, че няма да се яви.

Иначе, през януари от Инспекцията са извършили 69 проверки, констатирани са 215 нарушения, съставени са 7 акта – в бензиностанции и строителни абекти за работа без трудови договори и за неспазване на работното време. За месеца са влезли в сила 8 наказателни постановления за общо 9600 лв.

Още новини

loading...

9 коментара

  • Новият шеф да погледне фирмите в охранителния бизнес- една част от тях са без договори,други ги осигуряват на 2 или 4часа.С месеци им бавят заплатите.Ощетяват от една страна държавата,от друга служителите.Как си обяснявате заплати от 180лв.Фирмата на Димо Боев им плаща по 150-160лв.,а взема на служител по 700лв.Немотията кара хората да си траят.И при дргите фирми е така.

  • Ще взима пари за стоене,нищо не правене и чат-пат поръчки за тормоз възложени от ГЕРБ и Делян срещу неудобни бизнесмени

  • Нека да провери ЕМ комфорт, която стопанисва паркингите – хората там работят по 11 часа на ден плюс събота – до 14 часа следобяд. Дали й стиска…

  • Да се проверят и държавни служби, сума ти пенсионери има за омахване! И заплатка и пенсия-няма наяждане! После защо младите бягали-къде да отидат? Пенсиите вън! Но пасаран!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.