Средната заплата в Хасковско е с 310 лв. по-ниска от тази за страната

Хасково

Средната заплата за страната е 1095 лв. – с 310 лв. по-висока от тази за Хасковска област, сочат данните на Териториално статистическо бюро – юг при НСИ за четвъртото тримесечие на 2017 г.

По размер на средната месечна работна заплата Хасковска област заема 24-то място сред 28-те области на България. С най-висока средна заплата са в София – 1476 лв., а с най-ниска във Видинска област – 693 лв.

Средната брутна месечна работна заплата в Хасковска област за октомври е 807 лв., ноември – 748 лв. и за декември – 799 лв. През четвъртото тримесечие спрямо третото заплатата нараства със 7.7% като достига 785 лв. За обществения сектор е 971 лв., а за частния – 718 лв.

Най-високи са заплатите в сферата на далекосъобщенията, създаване и разпространение на информация и творчески продукти – 1492 лв., в производството на ел. енергия и газообразни горива – 1406 лв., образование – 1092 лв. Най-ниско платени са в добивната промишленост – 519 лв., хотелиерство и ресторантьорство – 548 лв.

Към края на декември наетите намаляват с 4.2% спрямо края на септември, като достигат 49 300. Най-много са в преработващата промишленост – 25%, търговията – 19.5% и образованието – 9.4%. В сравнение с края на 2016-а наетите намаляват с 0.9%.

loading...

8 коментара

 • Хасково загива благодарение на „мъдрата и далновидна“ гербаджийска политика и под „вещото“ ръководство на тъпия Беливанов

 • Щото тука управляват измета на ГЕРБ!!!
  Мама им да е.а герберастка!!!!!

 • Плащаме и ботукса в бърните на Делянка Добрева!!!Да му го туря между тях!!!!

 • Жалете се на КУХАТА ТИКВА ОТ БАНКЯ!!!ОН РЕШАВА ПРОБЛМЕТО!!Оти голем политик и балкането е на чалъм да оправи

 • Шивачка съм на норма, с труд си изкарвам 1200 до 1400 на месец. Какви са тези заплати в новината? Който не работи…. знаете….

 • Плащаме и ботукса в бърните на Делянка Добрева!!!Да му го туря между тях!!!!
  Щото тука управляват измета на ГЕРБ!!!
  Мама им да е.а герберастка!!!!!

 • Средна заплата е една абсолютна статистическа идиотщина! Да заблуда на народа и външните фактори. Дa не говорим , че става дума за брутна, т.е. дето не влиза в джоба!

 • Средната заплата не е никакъв критерий, това не е реален доход за хората а една цифра. Ето например: Между 3000 и 450 лева заплата средната е 1725 лева …. за какво говорим въобще?

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.