Спорт

Лили Стойчева и Йорданка Стоянова се окичиха с медали, въпреки лошите условия за трениране в Хасково

Лили Стойчева и Йорданка Стоянова от хасковския клуб „Атлетик“ се представиха силно на зимния национален шампионат по хвърляния в Балчик.

Лили участва за първа година на хвърляне на копие при жените и завоюва бронзов медал с резултат 38.86 метра, което е личен рекорд за нея. Йорданка също спечели бронзов медал в дисциплината, но при девойките до 20 г. с резултат 28.67 м.

Медалистки

Още две момичета от хасковския клуб участваха в хвърлянето на копие. София Сарандева също се представи много добре. Тя е на 13 г., като това беше първо й състезание и участва при по-големите младша възраст – девойки до 18 г. С резултат 21.95 м се класира 5-та, което е много добър старт при положение, че имат 3-4 години разлика с останалите състезателки. Слава Косева също се състезава при 20-годишните и се класира пета с 24.42 метра. Треньори на момичетата са Павел Иванов и Димитрия Найденова.

Четирите състезателки постигнаха силни резултати, въпреки лошите условия за подготовка на стадион „Младост“ в Хасково. Стадионът има нужда от сектор за хвърляния, а в същото врме пътеката за бягане е скъсана и трябва да се смени.

Медалистки

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button