Хасковлии заплашват с протест заради застрояването на паркинга пред блоковете им

Хасково

Живеещите в блокове 34, 36 и 38 на булевард „Васил Левски“ в Хасково заплашват с протест ако започне строителството на пет магазина на паркинга им.

Хората внасят петиция до кмета Добри Беливанов, която е подкрепена и подписана от 202 души.
Според живеещите там, петте магазина ще отнемат около 500 квадратни метра от паркинга им, който и сега е недостатъчен за всички коли и много хора паркират по булеварда. Общо апартаментите в трите блока са 192 и интересите на всички са засегнати.

„Предвиденият от бившия кмет Георги Иванов строеж сериозно би навредил на живеещите в блоковете. Ето защо настояваме за тези постройки да не се дава разрешително за строеж. Ако общината допусне изграждането на предвидените магазини ще принуди нас гражданите да нарушаваме законите на страната, като паркираме колите си на булевард „Васил Левски“ и по този начин затрудняваме движението по него“, се казва в петицията до кмета.

Недоволните от трите блока подчертават, че възразяват срещу строителството на магазините и призовават кмета да не давате разрешително за строеж на същите, а процедурата за това да бъде спряна до етапа, на който се намира в момента. „Ако това не бъде сторено ще предприемем мерки за гражданско неподчинение, спиране на строежа и затваряне на булевард „Васил Левски“, заканват се хората от трите блока.

Главният архиткт на общината Деляна Панайотова заяви пред Haskovo.info, че този проблем е заварено положние за нея, защото има издадена виза за строителство от предишния архитект. Визата е обжалвана, но Върховният административен съд я е потвърдил и сега Панайотова трябва да се съобрази с това съдебно решение, въпреки че според нея хората са прави.

20 коментара

 • В момента тези грозни бараки дали заемат 500км.Петте магазина ще са на тяхно място и как ще заемат толкова кв.м.Питам защо тези хора не са протестирали до сега щом тези бараки заемат 500кв.м.

 • Па на бас че и пет човека няма да излязат да протестират!!!
  Колкото за отровната вода вече поредна година си мърда тлъстия,кауньски задник!

 • Да направят магазините на колони за да може да се паркира под тях!!!!!!Така всички ще са доволни!!!!!!!

 • Гласувайте за Георги Иванов и неговите хора. Те ще продадат не само паркинга ви а и колите на него. Възраждане ура.

 • Петте магазина ще отнемат половината площ на паркинга, а колите ще си ги паркираме на пътя! И как тогава ще минавате по булеварда? Такава тапа има през Орфей 27, 27А и сега искат да я направят и на нас!

 • А на тебе паметник ще издигнем,с червен герберастки гъз,с опулена дупка и надпис: ВЪТРЕ МОЖЕ ДА СВЪРШВА ВСЕКИ СЪПАРТИЕЦ ГЕРБЕР

 • Беливанов е мека китка безхарактерен и некадърен, по смотан кмет в хасково е нямало от 100 години

  • Изказваш се неподготвен. ГЕОРГИ ИВАНОВ Е ПРОДАЛ МЯСТОТО. СЪД Е КАЗАЛ НЯМА ПРИЧИНА ДА НЕ СЕ СТРОИ. А питам как да не се изпълни решение на съда? Не е до бабаитлък а до закон

 • Тези жив.в блок34 имат подземни гаражи зад самия блок така че имат парко места.

 • Как Янка от блока да друсне една едно хорце на паркинга с косматата си Шун.ра и никой няма да иска да строи вече там от миризма. То без тва си мирише от тая овца целия блок.

 • Коя янка бе една от делената с очила от скоро е в блока? Ако е същата братле изобщо не е козмо. Поддържана е отвсякъде

 • И аз имах една любовница от този блок, на горните етажи живее. Много години я ши..х и доста голяма палавница е !

 • Щом съм си купил кола, общината ТРЯБВА да ми осигури паркомясто! Тая чисто нова 10 годишна кола да не е без пари, та трябва и гараж да ѝ осигурявам!? Ей на, сина ми си взе bmw и за него трябва общината да помисли. Добре е някой да мисли вместо нас, че нали за това плащаме данъци!? Е, може и да не сме ги платили всички, ама… нали… трябва някой да свърши нашата работа!

 • Същата Янка с очила къса коса от тоя блок. И аз съм я …. Разведена е жената. Много обича к..а ама май си хвана друг и взе да ми прави въртели. Страшни св..ки прави не го оставя за миг.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.