Хасково

Синята зона със съкратено работно време, 25 машини чистят Хасково

Синята зона в Хасково е със съкратено работно време заради лошото време и снега, съобщи за Haskovo.info управителят на „Тролейбусен транспорт“, към който е и зоната, Йордан Панев.

Днес синята зона е до 14 часа. Ако отново завали сняг и в сряда зоната ще работи до 14 часа. Панев уточни, че в същото време продължават разчистването на улиците и местата за паркиране.

25 машини чистят снега и опесъчават в Хасково и общината съобщават от кметството. Общинското предприятие „Екопрогрес“ поддържа основните улици и булеварди в града, всички са изчистени. След намаляване на потока от автомобили тази вечер улиците ще бъдат обработени със смес против обледяване.

15 машини на „Атастрой“ и два пясъкоразпръсквача чистят снега в кварталите на града и селата в общината. Местата, където е силно заледено се обработват със смеси и ще бъдат изчистени след намаляне на трафика.

Около 200 работници на „Екопрогрес“ чистят стълби в града, паркове, подходи към пешеходни пътеки. От „Грийн партнърс“ съобщиха, че 80 от техните служители чистят тротоари и пешеходни зони. Други 12 работници обработват местата около контейнерите за смет.

От общината напомнят, че ръководителите на учреждения, фирми, търговски обекти, заведения, председателите на домсъвети и гражданите са задължени да организират почистването на снега посипването с пясък, отстраняването на ледени висулки и надвиснал сняг на прилежащи терени и сгради въз основа на заповед на кмета Добри Беливанов обоснована на Наредба за поддържане и опазване на обществения ред чистотата, и общественото имущество на територията на община Хасково и на основание чл. 44 от ЗМСМА.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
27.02.2018 20:23 20:23

Като чета статията си мисля, че Хасково е най-почистения от снега град, а като вървя по улиците това изобщо не е така. Снегорините са мираж , а броя на работниците, които чистят май специално за статията е умножение по няколко пъти.

Анонимен
Анонимен
28.02.2018 9:01 9:01

Беливанов и тия некадърници от общината за пореден път доказаха, че не стават за нищо. Снегът превзе пак трайно Хасково, да не говорим за селата. Снегопочистването e на нулево ниво. Оставка на кмета и вън от Хасково заедно с ръбатите гербаджии!

Некой
Некой
28.02.2018 9:12 9:12

Парички за снегопочистване дадени ли са? Дадени са. Хасково почистен ли е? Не. За пореден път сме заринати от сняг и лъжи.

Back to top button