Опасни ледени висулки дебнат от стрехите, пореден ден без Синя зона в Хасково

Хасково
Висулки

С повишаването на температурите и снеготопенето по стрехите на сградите се образуват ледени висулки.

Те представляват опасност за минаващите под тях пешеходци. От общината напомнят, че ръководителите на учреждения, фирми, търговски обекти, заведения, председателите на домсъвети и гражданите са задължени да организират почистването на снега посипването с пясък, отстраняването на ледени висулки и надвиснал сняг на прилежащи терени и сгради. Затова има издадена заповед на кмета Добри Беливанов, обоснована на Наредба за поддържане и опазване на обществения ред чистотата, и общественото имущество на територията на община Хасково и на основание чл. 44 от ЗМСМА.

От “Тролейбусен транспорт” съобщиха, че и днес синята зона в Хасково няма да работи. Продължава разчистването на снега от местата за паркиране, като в петък се очаква някои участъци от зоната да заработят.

Още новини

loading...

Един коментар по “Опасни ледени висулки дебнат от стрехите, пореден ден без Синя зона в Хасково

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.