Хасково

Предупреждават за дъжд и поледици, спират тировете за 4 часа

Жълт код за поледици е обявен за Хасковска област от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

През деня ще превали слаб дъжд и ще има условия за образуване на поледици. Очаква се максималните да достигнат 2 градуса, но вечерта отново да паднат под нулата.

Днес, последният работен ден преди Националния празник на Република България, от 16 до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Необходимо е шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на трафика.

Забраната не важи за автомобили, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button