Хасковски гимназист с пълна стипендия за обучение на Острова

Любопитно
Иван Михайлов

Десетокласникът от хасковската Езикова гимназия “Асен Златаров” Иван Михайлов се представи отлично на състезание по английски език.

То е само за десетокласници и се организира от Българската асоциация по четене и английско сдружение от учители. Иван се яви на тест и интервю, като спечели една от петте стипендии да продължи обучението си в 11 и 12 клас в училище във Великобритания. Хасковлията е с пълна стипендия.

Сега гимназистът ще получи списък от училища, от които да си избере, къде да продължи, съобразно своите интереси. Иван иска да се развива в областта на авиоинженерството и е насочен към дисциплини като физика, математика, география и езиците.

Още новини

loading...

7 коментара

  • Браво на Иван, честито на родителите му, и жалко за България. Защото Иван ще отиде да учи, а след това ще остане да създава блага някъде в някоя бяла страна. Да си го кажем направо – вероятността това да е България е почти нулева. Още по-жалкото е че това няма да направи само Иван. Също като лястовичките на есен най- кадърните от завършилите тази година ще поемат към някоя топла / не в климатично отношение / страна, а тук ще останат само разплаканите майчини очи.

  • ЧЕСТИТО ! Дай Боже, това упорито момче да реализира мечтите си, където и да се намира. УСПЕХ !

  • ЧЕСТИТО ! УСПЕХ !
    Още по-жалкото е, че след това тук ще останат само разплаканите майчини очи.

  • Честито на момчето!Дано сбъдне мечтите си!Но трябва ли да се радваме,че чуждите държави ценят децата ни,че ги привличат и стимулират …Кой ще остане в родината ни?

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.