Хасково

44 700 лв. глоби наложиха от Екоинспекцията

10 наказателни постановления за нарушения по Закона за управление на отпадъците и 3 по Закона за водите е издала РИОСВ-Хасково за първите два месеца на годината.

Наказателни постановления по 1 400 лв. са издадени на две физически лица от Крумовград и от Любимец за извършване на дейности с отпадъци от черни и цветни метали без разрешителни. За нерегламентирано третиране на излезли от употреба автомобили са издадени наказателни постановления от 1400 до 5000 лв. на две физически лица от Любимец и от хасковското село Книжовник и на едноличен търговец от Кърджали.

Издадени са 3 наказателни постановления по 7000 лв. на торов завод в Димитровград за неизпълнение в срок на плана за привеждане в съответствие с нормативната уредба на депата за опасни и неопасни отпадъци. Наказателно постановление за 7000 лв. е издадено и на фирма за извършване на дейности по третиране на отпадъци на площадки в землището на димитровградското село Крепост в нарушение на условията в издадения Регистрационен документ.

Издадени са две наказателни постановления по 1000 и 2000 лв. за изпускане на отпадни води над допустимите норми от ликвидирани минни участъци в Маджарово и от винарска изба в Свиленград.

През януари и февруари на „зеления“ телефон на РИОСВ-Хасково са постъпили 16 сигнал, 6 от които неоснователни. Последният сигнал е за мъртъв белоглав лешояд край маджаровското с. Малко Брягово. Птицата е изпратена за аутопсия в Спасителния център за диви животни в Стара Загора за установяване причината за смъртта.

Експертите от РИОСВ са извършили общо 118 проверки на 116 обекта през първите два месеца на годината. Дадени са 61 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 12 акта и са издадени 13 наказателни постановления на стойност 44 700 лв. Събраната сума от санкции и наказателни постановления, включително и за предишни периоди е 32 946 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button