Хасково

Прекратиха делото на общината срещу ВиК за водата и го изпратиха на Районен съд

Хасковският окръжен съд прекрати производството във връзка с исковата молба от община Хасково против ВиК.

Както Haskovo.info писа, на 28 февруари община Хасково депозира исковата молба, като първоначално частичният иск е за 14 623 лв. – пари, изхарчени за закупуването на бутилирана вода за времето от забраната на питейната вода в Хасково заради урана и предписанието общината да закупи бутилирана за училищата, детските градини и социалните заведения. Общината заведе делото в изпълнение на решение на общинския съвет от 26 януари по предложение на “Коалиция за Хасково”. Според него кметството трябваше да заведе дело до края на февруари.

Искът е частичен от обща дължима сума в размер на 144 029 лв. Окръжните магистрати преценяват, че искът не е редовно подсъден на тях като първа инстанция. Причината е, че на окръжния съд са подсъдни и подлежат на разглеждане дела с цена на иска над 25 000 лв., а тук частичният иск е по-малък – 14 623 лв.

По тази причина производството се прекратява, а делото се изпраща по подсъдност на Хасковския районен съд.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
съдията
съдията
07.03.2018 11:38 11:38

е кой куц юрист от общината написа този иск и го прати в окръжна прокуратура. този път няма как да е виновен някой политик . този път става ясно за неграмотен кмет и простите му съветници от лидо

Гражданин
Гражданин
07.03.2018 14:00 14:00
Отговор до  съдията

Важното е, че все пак дело ще има. Всеки един хасковлия трябва да съди ВиК, а не да се разчита само на общината. Тези кожодери заслужават съд за това, че ни продават некачествена вода за 3 лв. кубика!

Back to top button