Любопитно

Актриса с хасковски корени гостува с „Полет над кукувиче гнездо“

Солидна група роднини ще аплодират Мария Пенчева на хасковска сцена във вторник.

Актрисата с хасковски корени е част от трупата на старозагорския театър и ще гостува с „Полет над кукувиче гнездо“ на 13 март. Звездата в спектакъла, вдъхновен от класическия роман на Кен Киси и едноименния филм на Милош Форман е Станимир Гъмов.

Театър

Потресаваща история за живота в психиатрична клиника, в която медицинският персонал, под ръководството на Старшата сестра, съсипва волята на хората и ги принизява до безсмислено и болезнено подчинение под предлог, че ги лекува.

Скоро в това кукувиче гнездо обаче „кацва“ новият пациент Мак Мърфи, принуден да се прави на психично болен, за да избегне затвора. Ненавиждащ лицемерието, първичен, скандален, похотлив комарджия, той подготвя бунт в болницата, който да промени всичко… Но Мак Мърфи не знае колко струва свободата в свят, създаден за да смачка човешкия дух…

Режисьор е Стефан Спасов, сценографията и костюмите са дело на Теодора Лазарова. Участват: Станимир Гъмов, Диана Найденова, Христофор Недков, Димитър Митев, Цветомир Черкезов, Стефан Борисов, Георги Райчев, Стефан Делев, Димитър Карамалаков, Тодор Тодоров, Жоро Райчев, Весела Петрова, Светослава Иванова, Мария Пенчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button