Преразглеждат синята зона в Хасково, приходите са 240 000 лв.

Хасково
Синя зона

240 000 лв. са приходите от синята зона в Хасково за 2017 г., съобщи за Haskovo.info управителят на “Тролейбусен транспорт”, към който е зоната Йордан Панев.

Той уточни, че сумата е приблизително равна на тази за 2016 г. В същото време, работещите в зоната са по-малко, като сега са 15, при 22 през 2016-а. Причината за намаляването на хората са въведените 6 апарата за таксуване при паркиране.

Сега работи комисия, която има за задача да преразгледа синята зона и да оптимизира местата за паркиране в областния град. Панев допълни, че целта е да няма бели петна. Докладът на комисията ще бъде представен за разглеждане на общинските съветници и всички желаещи, след което промените ще бъдат допълнени. Крайният вариант на доклада ще бъде представена на кмета и на КАТ за съгласуване, след което трябва да влезе в общинския съвет.

Припомняме, че след публикация в Haskovo.info от края на януари вече не се таксуват паркиращите на улица “Иван Вазов” зад Бизнес центъра, която по документи не е включена в Синята зона.

Още новини

loading...

5 коментара

  • Синята зона трябва да се разширява в центъра и да се плаща 2 или 3 лв на час иначе ПИЧЛИГАРИТЕ цял ден ще паркират колите си по центъра за едно кафе и кола Трябва да ги изгоним от центъра

  • Някой учил ли е история в училището? Хаскьой се връща усилено към феодализма, и става пак “хас” – феодално османско владение….

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.