Олу дере наводни крайни дворове в Малево

Регион
Наводнение

Олу дере е наводнило тази сутрин крайни дворове в хасковското село Малево, съобщи за Haskovo.info кметът Михаил Михайлов.

Той припомни, че по течението има скъсани диги и всяка година реката залива дворовете на две крайни къщи. Отделно коритото не е почистено.

“Страшното беше сутринта. Сега вече водата се оттегля. Но не може да се изпуска язовир “Тракиец”, когато не трябва. В същото време снощи валя дъжд и затова водата придойде”, заяви Михайлов. Той допълни, че е била залята и помпената станция, но тя работила. Водата се е разляла и по нивите, като има унищожена реколта.

Кметът вече е информирал и областна администрация за проблема с дигите.

Още новини

loading...

6 коментара

  • Кметя е гербер и оти нищо не отбора съде са обадя на началниците и пък ние за са одавим

    • КъдЯ е областния Ва? Нали областния биваше да придвижи това почистване, да намери пари за него??2Що не намери Нали е всемогъщ, нали държи ДД за шлифера пък знаем той колко е близък доББ. Що не намериха пари ГЕРБ да оправят коритата на реките? Оправят само себе си те!

  • Бряяя, за толку години на поста колко рапта е свършил – информирал е Областната администрация 🙂

  • Харен си е кмета,какво да направи,да отиде да копае ли?! Ние сами си го избрахме 😊

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.