Четвъртокласници с отлично представяне в патриотично състезание

Любопитно
Състезание

Четвъртокласници от три хасковски училища се представиха отлично в патриотичното състезание “Трети март – славна дата” в Младежкия център.

Надпреварата е посветена на националния празник и бе отложена от миналата седмица заради лошото време тогава.

Състезание

Сега исторически познания демонстрираха отборите на “Лъвчетата” от ОУ “Св. Иван Рилски”, “Патриоти” от ОУ “Св. Климент Охридски” и “Каравеловци” от ОУ “Любен Каравелов”. Във всеки отбор имаше по пет деца, които се състезаваха в 6 кръга, оценявани от жури.

Състезание

Учениците отговаряха на въпроси от Руско-турската война, подреждаха пъзели, представяха живи картини, където демонстрираха театрални умения, разпознаваха личности и паметници, както и възрожденски песни.

Състезание

Особено старание бяха вложили от “Рилски”, които блеснаха и в живата картина с красиви костюми и изпълнения. В крайна сметка обаче журито присъди две първи места – за “Св. Иван Рилски” и “Св. Климент Охридски”, а децата от “Любен Каравелов” заеха второто място.

От общината бяха осигурени като награди пъзели, за всеки отбор имаше торти, подаръци бяха раздадени и от ръководствата на училищата.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.