Захариева с молба до съда и сигнал до прокуратурата срещу Беливанов заради детските градини

Хасково

Председателят на общинския съвет Таня Захариева подаде молба до Хасковския административен съд да задължи кмета Добри Беливанов да изпълни влязло в сила решение на местния парламент.

Става въпрос за приетото облекчение от 1 лв. за детските градини в общината, уточни Захариева.
Отделно тя вече подаде сигнал до Хасковската окръжна прокуратура за неоснователното бездействие на кмета във връзка с неизпълнението му на същото решение на общинския съвет.

Haskovo.info припомня, че Хасковската окръжна прокуратура вече отказа да изготви протест до Административния съд във връзка със сигнал от кмета Добри Беливанов. Става въпрос за сигнала срещу решението на общинския съвет за въвеждане на облекчение за детска градина от 1 лв. на ден. Според градоначалника решението е незаконосъобразно. От прокуратура пък считат, че няма основание за оспорване на законността на актовете на общинския съвет, отнасящи се за облекчението.

Още новини

loading...

19 коментара

  • Да се жалва Захариева от директорките на градините. Те събират стара такса. Да не би фактурките да ги дава кмета? Като има нова наредба директорките да я прилагат. Ако аз съм на мястото на кмета ще ги уволня тия директорки до една! Еето му хубава причина- не спазват наредба на общински съвет, събират си пари както са си решили. Що не следят промените?

   • „Облекчението в таксите за градина бе прието на 26 януари, но на 5 февруари бе прегласувано заради техническа грешка. На практика решението влиза в сила в деня на приемането му, тоест от 5 февруари”…………….ТАКСИТЕ ЗА ФЕВРУАРИ СЕ СЪБИРАТ В МЕСЕЦ МАРТ , НО ПОЛЗВАТ ПРЕФЕРЕНЦИЯ
    “ 1 ЛЕВ НА ДЕН“ , САМО АКО СИ ПОДАДАТ ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ТАЗИ ПРЕФЕРЕНЦИЯ И КЪМ НЕЯ ДА ПРИЛОЖАТ ДОКУМЕНТ ЗА АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ И УВЕРЕНИЕ ЧЕ ЕДИНИЯ Е НА ПОСТОЯНЕН ТРУДОВ ДОГОВОР !

   • А защо директорите? Родителите дали ли са декларации, че имат постоянен адрес в Хасково? ако не са-да си се сърдят на себе си!

    • А такаааааааа? Кой ми сра в гащите?! Ревем и плюем който където сварим ГЕРБ , КМЕТА, ОБЩИНАТА, ДИРЕТОРКИТЕ….че не ни взели по-малка такса. Вярно е че това е облекчение, не е промяна на таксата по същество. Тя си е старата. Можем да се възползваме от облечкечието само ако подадем декларация в свободен текст до директорите на градините. Колко пъти трябва да се каже че намалението е за тези деца чиито родители имат адрес Хасково

    • Бихте ли дали някакъв образец на такава декларация, какво се пише: „желая да ползвам облекчение от 1лв. на таксата за детска градина и декларирам, че съм жител на Хасково и работя на тр. договор “ ли? Само трябва да декларираме или трябва да приложим и справка от местоработата и копие на лична карта? Благодаря на отзовалите се!

 • Сега кмета като се прави на ощипана мома да ми върне парите които съм платила за февруари и март.

  • Интересно а вие подадохте ли декларации че сте с постоянен адрес Хасково? Таксата нее паднала!!!! Има облекчение за което трябва да декларирате че сте с постоянен адрес Хасково. Тогава ще ви начислят по.малката такса. Сега пак шум за да обвиним кмета че не си вършел работат. То ине не сме си поискали да платим по-малката такса обаче кмета ни вонев и декларациите ли да ни попълни?

  • Кмета не е ощипан ощипана си ти. Като знаеш толкоз много ти подадели си декларация са отседналост и месторабота с постоянен трудов договор или само знаеш да лаеш по сайтовете

 • ей „аман от популизъм“ ти от кметските чиновници ли си че така го защитаваш. аз питах в градината какво да направя даскалиците казаха чакаме заповед от кмета. нали знаеш че той като не им позволи те самоволно няма нищо да направят. айде не се прави на две и половина. като искаш плащай скъпа градина за мижави грижи. аз си искам левчето на ден . а като гледам каква разруха е в тая община и лев на ден им е много

  • Даскалиците ли питаш дали да си подаваш документи за детски? Просто отиваш и си ги подаваш. Нали сте умни хора четете новините виждате че има някаква промяна , решавате че можете да се възползвате от намалението ем прочетете повечко и си кандидатствайте. Как очаквате даскалиците ли да ив попълнят декларациите? Длъжни ли са те да знаят къде живеете и къде имате регистрациа, май ще се наложи и лични карти да снимате и т.н. Как да ви го свършат ДАСКАЛИЦИТЕ това?

 • Табакова, Киримова и Иванова нямате ли друга работа че пишете само коментари. Естествено че ако в градината се правят на ударени и се оправдават с кмета и липсващата заповед, майките няма как насила да си пуснат молби. Хайде сега като почнаха да пускат да видим какво ще кажете. Или вече юридическата мисъл на кухите ви съветници е измислила друг ход да мамите хората. Тия пари ще ги връщате ей самозабравили се лелки.

 • Захариева, може ли да Ви дам един приятелски съвет?
  Времето е неподвластно на човешката злоба, завист и лакомия. Скоро ГЕРБ-ДЖЕНДЪР ще са история, но Вие ще живеете пак в същият град Хасково. Ще срещате същите хора, я по коридорите на съда, я по градинки и алеи.
  Знам че „гьонсурат“ е турцизъм , но Вие изпълвате със смисъл този израз.

 • Аз разговарях с директора на градината. Носех лично написана,в свободен текст молба/декларация както искате го наречете. Без писмена заповед от кмета до всички градини,няма как да се изпълнява това решение. Реално,директорите разбират от хасковски сайт за това решение,как да започнат да го прилагат от една статия? Взеха ми молбата,но ми казаха че трябва да получат заповед. В началото на март отидох да платя,попитах за облекчението. Отговора беше,че все още не е активно заради забавяне от страна на кмета. Той защо не праща заповедта и се прави на ощипан?

 • Много точна забележка на ЯНКОВ Тази Захариева вече е в друго измерение тя като че ли не живее в обрулената ни държава тя е с тлъста заплата в общината чука частна практика сега пък е и в ГАЗТА сигурно с няколко хилядарки Как ще те разбере такъв ОЯДЕН и плувнал в ЛОЙ ЕКЗЕМПЛЯР на който нищо не му липсва и за който всички ние сме СТАДО Ех девети септември девети септелври 1944 год кога ще дойдеш пак

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.