Любопитно

Читалища от Хасковско се включват в програмата на „Пловдив 2019“

Фестивал на сусама ще организира читалище „Архимандрит Доситей-1908“ в харманлийското село Доситеево.

Празникът ще популяризира традиционните кулинарни умения и традиции на населението в региона, свързани с отглеждането и употребата на сусам. Предвидени са базар, демонстрации, работилници за преработка на сусам, музикална програма. Инициативата е одобрена за участие в мащабната програма на Пловдив – европейска столица на културата през 2019 г.

В рамките на същата програма читалище „Просвета 1925“ в село Лозен, община Любимец, ще покаже възстановка на старинния обичай изработване на подници. Плоските глинени съдове за приготвяне на печива са важен елемент от културното наследство на с. Лозен.

Сдружение „Бизнесът за Харманли“ ще участва с „Читалищен пъзел“ с арт ателиета на открито, фотографски изложби, флашмоб, рисунки на асфалт.

Хасковското читалище „Заря“ ще организира пътуваща фотоизложба,която ще покаже ценността и проблемите на съвременните читалища. В областния град фондация „Джендър алтернативи“ ще експонира фотоизложба за съвременния живот на българските жени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button