Общината сключи договори за изграждането на 8 детски площадки в Хасково

Хасково

Община Хасково сключи договорите с четири фирми, определени след обществена поръчка, за изграждане на 8 детски площадки, съобщават от кметството.

Някои от площадките ще са на мястото на вече съществуващи. Заедно с поставянето на съоръженията за игра на децата ще се облагородява и пространството около тях.

Детски площадки ще бъдат изградени в кв. „Болярово“, където стойността на проекта е за над 64 000 лв. Там ще се облагороди изцяло мястото между улиците „Св. Харалампий“, „Априлско въстание“ и „Хан Пресиян“.

Втората позиция е за площадка между улиците „Поройна“, „Сливница“, „Ген. Радецки“ и „Мадара“. Изпълнителят е подписал договор за ремонт на стойност 67 214 лв.

Трета обособена позиция е детска площадка между улиците „Червена стена“ и „Панорама“, за която са отделени 46 372 лв.

Ще се облагороди и мястото между улиците „Добруджа“, „Веслец“ и „Епископ Софроний“. Там съоръженията за игра са предвидени така, че да могат да се използват и от деца с увреждания, като сумата за това благоустрояване е 36 743 лв.

Ще се обнови и детската площадка между улиците „Ангел Войвода“, и „Люлин“, южно от гаражите на улица „Родопи“. За там са предвидени 29 486 лв.

Площадката в квартал „Хисаря“ е в края на улица „Пещера“ до блока. Освен съоръжения за игра на децата ще има кош за стрийтбол и тенисмаса. Там е предвидено и цялостно озеленяване с храсти и дървета. Сумата за този ремонт е 95 409 лв.

Нови съоръжения за игра на децата ще има и в междублоковото пространство на улиците „Витоша“, „Цар Калоян“, бул. „Стефан Стамболов“. За там са предвидени 29 510 лв.

Планирано е облагородяване и на пространство между улиците „Каменна“, „Охрид“ и „Стоян Заимов“. Освен нови стълби от южната страна, там ще има фитнес уреди на открито върху специална настилка, ще се подменя част от настилката и ще се изградят три паркоместа. Стойността на този проект е 13 516 лв.

Прогнозтата цена на обществената поръчка за осемте площадки бе 524 378 лв. Сключените договори са на обща стойност 373 155 лв. Средствата са от бюджета на общината. Срокът на изпълнение на договорите е между 60 и 180 дни.

7 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...