Хасково

Всеки втори в Хасково декларира доходи пред НАП по интернет

Всеки втори в Хасково и областта декларира доходи пред НАП по интернет – с персонален идентификационен код или с електронен подпис.

От офиса на Агенцията в Хасково отчитат, че от близо 4 900 годишни данъчни декларации от физически лица, приети от началото на новата данъчна кампания до днес, повече от половината – 2 780 са подадени онлайн. На гише в пощенските станции, с които НАП си партнира и тази година, са приети 340 формуляра. Други 240 са пуснати по пощата като писма, а останалите 1 530 декларации са от лица, посетили администрацията лично.

Най-лесно и бързо подаването на годишна данъчна декларация става с ПИК. Той се издава напълно безплатно във всеки офис на НАП, като процедурата отнема едва няколко минути. Безсрочен е и позволява ползване на редица електронни услуги, предоставяни от приходната администрация, без да е необходимо закупуване на електронен подпис.

Лицата, които са работили само по трудови правоотношения, но имат право на данъчни облекчения, също подават годишна данъчна декларация, обръщат внимание от хасковския офис на Агенцията.

Кампанията по обявяване на получените доходи през 2017 година и плащането на дължимите данъци е до 30 април. Тази година няма да има удължаване на срока, тъй като 30 април е работен ден. Плащането на дължимите данъци пък вече става и чрез ПОС терминал.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button