Любопитно

Националните чествания за 90 г. от рождението на Александър Танев започват от Хасково

Националните чествания за 90-годишнината от рождението на композитора Александър Танев започват от Хасково.

КонцертВ сряда от 19 часа в театър „Иван Димов“ ще бъде подредена изложба за композитора с хасковски корен с художник Орлин Атанасов, предвиден е концерт на камерния оркестър с диригент Цанислав Петков, а на пиано ще се представи дъщерята на композитора проф. Борислава Танева. След концерта ще бъде прожектиран филм за живота и творчеството на Александър Танев.

Оркестърът ще изпълни концерт от композитора, а Танева ще представи пиеси от цикъла му „Легенди за България“. Тя подчерта, че баща й се е интересувал много от историята, което може да бъде видяно в изложбата и филма. Професорът заяви, че мото на баща й е било, че човек идва на този свят, като влизане в киносалон, когато филмът вече е започнал. Ние трябва да се ориентираме в действието, а когато напускаме света, филмът още не е свършил.

Александър Танев е автор на три оратории, като „Родна земя“ е посветена на 1000-годишнината на Хасково и е изпълнена за пръв път тук.

Концерт

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button