И бивш министър на концерта за 90 г. от рождението на Александър Танев в Хасково

Любопитно

Бившият министър на образованието и науката проф. Тодор Танев бе на снощния концерт в хасковския театър „Иван Димов“ по повод 90-годишнината от рождението на композитора Александър Танев. Професор Танев е син на композитора.

За концерта пристигна и съпругата на Танев, Румяна Танева, дъщерята на композитора проф. Борислава Танева, която изпълни на пиано пиеси от цикъла на баща си „Легенди за България“. В началото бе открита изложба за композитора, подредена от художника Орлин Атанасов. Кметът Добри Беливанов поздрави семейството на композитора и им подари плакети.

Камерният оркестър с диригент Цанислав Петков пък се представи с концерт от композитора. Последва филм за живота и творчеството на Александър Танев.

6 коментара

  • Кмета не пропуснал да удари една снимка с „високия“ гост. Така си я кара тази старост този объркан човек. Дай боже всекиму . Само че какво разбира магарето от духова музика никой не споменава.

  • Що да не се снима кмета? Домакин е на този концерт-посрещнал гостите, поздравил ги . Областния ако беше щеше да се обърне ли? Само чака кмета да не успее да иде някъде и веднага се е пласирал с речи, букети, пози. Аман бе разбрахме, че ще е кандидата за кмет на ГЕРБ но ако може да изтрие от съзнанието на хората прякора си дето е обратно на „умното“. Прякорите не са случайни

  • Не вярвам да си истински музикант. Много си злобен. Пък дядо пенсионер не спря да се излага. То освен на такива места, другаде едва ли можем да го видим. Крие се от народната любов.

  • Беливанов е най-некадърния кмет на Хасково, пълен смешник, инатлив дъртофелник

  • Адмирации за Община Хасково, че така тържествено почете нашия именит съгражданин Ал. Танев. Чест прави на кмета, че лично поздрави съпругата и децата на композитора. Благодарности и на всички участници в концерта. Беше запомняща се вечер!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.