Хасковско е в черния списък по нередовни пешеходни пътеки

Хасково

Системните нарушители относно сигнализация и маркировка на пешеходни пътеки в страната са областите: Хасково, Пазарджик, Стара Загора, Благоевград и Варна, съобщават от МВР.

Проверките бяха възложени на 27 декември миналата година, а резултатите представиха главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

В Хасковско има 146 неправилно маркирани пешеходни пътеки тип „Зебра“, както и 89 от М8.2, от които 74 са неправилно разположени. 22 са неправилно маркираните повдигнати пешеходни пътеки, като има и липсваща сигнализация, сочат резултатите от проверката в региона.

До 30 юни трябва да има промени в нормативната база, посочи главният прокурор Сотир Цацаров. На базата на това ще се извърши експертна оценка, ще бъдат дадени разпореждания до всички общински власти за привеждане в съответствие на констатираните нередности, както и въвеждане на санкции в случай на неизпълнение на предписанията. След тази дата той обясни, че ще има нова проверка, която ще обхване само населените места с най-големи нарушения. Цацаров бе категоричен, че при констатирани продължаващи нарушения, ще се налагат санкции на съответните кметове.

loading...

10 коментара

  • Айдааа кметя за граба баданарката и за вапца пешеходни пътьки ма да не ги вапца на шахматни квадрате

  • Кметът е стиснат, пари за боя не дава, пари за асфалт не дава, пари за детски градини не дава, пари за спорт и култура не дава! Значи сметката се е увелучила-с колко ли милиона? Там са нашите пари,които той не иска да харчи, а трупа на влог. Парите ги стиска, защото ще му трябват за следващата есен?

  • Хората от глад и липса на медицинско обслужване умират ТЕ за какво са се загрижили…
    Да го туря подред в Г.ЗОВЕТЕ на ТРИТЕ ПРАСЕТА!!!!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.