От “Екопрогрес” искат увеличение на средната заплата с 50 лв.

Хасково
Дупки

Кметът Добри Беливанов внася докладна за сесията на общинския съвет в края на месеца за промяна в структурата и числеността на персонала на “Екопрогрес” във връзка с постъпила докладна от директора на общинското предприятие.

Мотивите са, че през 2016 г. спря функционирането на обществената къпалня в квартал “Република”, поради което заетите там следва да отпаднат от структурата на предприятието. С нарастването на минималната работна заплата от 1 януари, трудовото възнаграждение на най-ниско квалифицираните работници се изравнява или доближава до възнаграждението на работниците с по-висока квалификация.

С приемането на бюджета на общината за 2018 г. средствата за работна заплата в “Екопрогрес” са 2 626 290 лв. при средна заплата 673 лв. За увеличавена заплатите на квалифицираните работници следва да се намали числеността на персонала: да се съкратят незаети длъжности, да се редуцира броя на сезонните работници, заети в дейността “Чистота”. С цел оптимизиране работата на предприятието се налага и размествания на персонала по дейности.

Така числеността на предприятието става 303 от 325, а средната работна заплата – 722 лв. В озеленяването става 83 от 72, чистота – 116 (136), ремонт на улични настилки – 33 (40), знаци и пътна маркировка – 11 (7), обществена къпалня – 0 (7), спортни обекти – 12 (15).

Още новини

loading...

4 коментара

  • Кмете на предизборна кампания в кв.Република обещахте на електората си даже сте сниман че Общ.Капалня ще работи но вие излъгахте.Кмете задаватсе избори.

  • Уаууу, от кв. Република, нали гласувахте за Беливанов, така ви се пада,нека да ви спират къпалнята.

  • На Жечев изобщо никаква заплата.Вън от землянката, със затворена уста,че езика му е много голям и прави големи шпатули по началнически дупенца.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.