Главният секретар на МВР доволен от полицията в Хасково, разкриваемостта – 55%

Хасково

Главният секретар на МВР Младен Маринов постави отлична оценка за работата на ОД на МВР – Хасково през миналата година, съобщават от полицията. Това стана след отчета за 2017 г.

На отчета на ОДМВР-Хасково присъстваха още зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Константин Димитров, окръжният прокурор и председателите на Окръжния и Административния съд в Хасково.

След кратък преглед на дейността на дирекцията за предходната година, директорът на ОДМВР-Хасково ст. комисар Ангел Цанков подчерта, че основните акценти за работата на служителите са били в съответствие със стратегическите документи в областта на сигурността и обществения ред.

Разкриваемостта на престъпленията на територията на ОДМВР-Хасково е 55% при регистрирани 2591 престъпления, като средният процент за страната е 45,93. Регистрираното увеличение на разкриваемостта се наблюдава във всички структороопределящи дялове на криминалната престъпност.

В структурата й доминиращо място заемат посегателствата над имущество – 1368, с 96 по-малко от предходната 2016 г. Престъпленията против личността са 98, при 93 за 2016 г., като разкриваемостта и за двата периода е 34%. На обществено място са извършени 1306 престъпления, като над половината от тях са разкрити. Не се наблюдава усложнена обстановка по отношение на регистрираната битова престъпност в малките и отдалечени населени места. По линия на икономическата престъпност са регистрирани 658 престъпления, от които са разкрити 62%, спрямо 526 за миналогодишния период – с 45% разкриваемост.

Акцент в работата на дирекцията за 2017г. е противодействието на съхранението и разпространението на безакцизни стоки. От звената през изминалата година са иззети 847 906 цигари, 2009 кг. тютюн и 20 609 л гориво с неясен произход.

Похвали за работата получиха служителите на „Охранителна полиция“. С тяхно участие са разкрити 1084 от престъпленията през отчетната година. За 2017 г. са регистрирани 252 тежки катастрофи със 7 убити и 323 ранени, което показва намаление и по трите показателя в сравнение с 2016 г. – 284 ПТП, 23 убити и 364 ранени. Водещи причини са превишена и несъобразена скорост и отнемане на предимство.

През настоящата година усилията на служителите ще бъдат насочени към повишаване ефективността на дейностите по превенция и разкриваемостта на т. н. битова престъпност, намаляване на пътния травматизъм.

17 коментара

 • 2пакета домашно свити цигари и дигаме с 1 процент разкриваемостта.Брех голяма рапта.

 • Ами случая в с.Орешак???Ангел задържа най-големия терорист на 21 век!!!
  Евалла бе Цанков,ашколсун!!!
  Тоя щеше да изтрепе цяла област с арсенала си внесен от Франция!!!
  Шапка ти свалям,гъз си отварям

 • Аз пък се надървииих!!Увеличих снимката и видях бикините на Миглена…и с тия ботушки…майкооо…свърших!!!
  Евалла на фотографа!!!

 • Кво прави окръжния съдия там!!!А,бе каунье????Нъл СЪДЕБНАТА ВЛАСТ е независима…….или си бърникат заедно по дупките с милиционерите на Ачо Харманлиеца?????
  Ревнувам го!!!Ачо си е мой,нищо да съм в Германия

 • На Меглена Тянкова още малко и ще и се видят гащите. Срамота,че е председател на Окрьжен сьд. Личат си кадрите на Делянчо Добрев.

 • А помните ли какви полицаи имаше преди 20 години –Лозко Иванов Делчо Ганчев Димитров- Депесето Петю Ангелов Каялинчо Ников Георги Тодоров Тенчо Узунов И много другиА за тези които БЯХМЕ преди ТЯХ да не говорим

 • Много тъпи са милиционерите от време оно.Като не става за друго хаиде милиционер.

 • Нач наш пеевски праща дясната ръкъ да дава оценка на лявото си мъдо ачо

 • Да бе да тоя Цанков как от Харманли дойде във Хасково без никой да лобира за него , Супер кадърно копеле , А той си знае на кого се кланя и във какви лайна е забъркан !!! Ама лошото е че после се пенсионират а за далаверите като началник всичко се покрива и няма последствия за нарушителя съд и затвор , Там да си харчи парите от далаверите и пенсията във Софийския затвор при бай Ахмед манафа който обича бивши милиционери началници и за Цанков му е приготвил вазелин подарък послучай отличната оценка за 2018!!!!

 • Дон Анчелоти,данък хорско мнение не плащаме,затова газ както си знаеш…

 • Самооценка в 0/0 ?Самооценка на проведената Акция,в с. Орешник? +600 Жители от с. Орешник и гр. Тополовград, срещу Неверни обвинения, и преписки по служба! Жители на хасковска област,направете самооценка за нарушенията по служба, на од мвр -хасково 0/0?жители на,община тополовград, направете сомооценка, за нарушенията по служба, на ру мвр-тополовград -0/0? Самооценка….?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.