Любопитно

Близо 1100 танцьори в пъстро дефиле за „Хайдушка софра“ в Хасково – ВИДЕО

Близо 1100 танцьори от 54 колектива, сред които и 5 детски, от региона и страната участват в петото издание на фестивала за български хора и танци „Хайдушка софра“ в Хасково.

Вече по традиция фестивалът бе открит с пъстро дефиле на участниците в центъра на областния град. Всички се събраха на площад „Свобода“, откъдето тръгна и дефилето, покрай театър „Иван Димов“ към зала „Дружба“.

Танци

На бул. „България“ до Бизнесцентъра девойки в народни носии със знамена се качиха в кола и поведоха шествието до залата.

Всички влязоха в „Дружба“, където в началото се изви голямо хоро. След това фестът с вдъхновител Мишо Кадиев, ръководител на клуба за български народни танци “Фъртуните на Мишо”, започна в залата, където ще продължи до вечерта.

Всеки участник ще представи по два танца. Гости на фестивала са „Българка Джуниър квартет“, Ансамбъла на Каракачаните. Официален гост на събитието е и Павел Зарев от асоциацията на хореографите. Всички участници ще получат специални юбилейни плакети и грамоти за участие.

Община Хасково подкрепя провеждането на фестивала освен с безвъзмездното предоставяне на зала „Дружба“ и със 7000 лв. Фестивалът е част от културния календар на общината.

Видео: Хаиг Карекинян

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
НАРОДА
НАРОДА
24.03.2018 13:11 13:11

Браво!!!Туй ще е веселието,когато Бойко Тиквата падне!!Всенародни веселия!!!
Бойкооо месец-два ти остават!!!
Тюфлекь напомпан с наркотици!!!

Минка
Минка
24.03.2018 13:14 13:14

Боко е дебело ,страхливо прасе!!!Импотентен страхливец и педофил!!!
Искаше малка тенесистка да му го духа!!!
Г.за му е пъпчив

СЕЕЕЕЧ ЗА НАГЛЕЦА
СЕЕЕЕЧ ЗА НАГЛЕЦА
24.03.2018 13:16 13:16

ГЕРБЕРИТЕ НА НАРОДЕН СЪД!!!!

Анонимен
Анонимен
24.03.2018 19:32 19:32

Урааааа, краят ма герб се вижда, тропкайте хорца хораааааа и после никога не гласувайте за герб!

Back to top button