Предлагат нова наредба за финансиране на спортните клубове

Спорт

Нова Наредба за условията и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Хасково предлага Постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки дейности при общински съвет – Хасково.

В бюджета на общината за 2018 г. за спортните клубове са предвидени 400 000 лв. Постоянната комисия се ангажира с изготвянето на нов проект за Наредба. Проведени бяха многократни срещи с всички представители на спортни клубове. При изготвянето на Наредбата, комисията се съобрази с техните предложения и становища, се казва в докладната, която ще бъде лазгледана на сесията през април.

С предложеният проект за Наредба се определят условията, реда и критериите за отпускане и разпределение на финансови средства от община Хасково за подпомагане на спортните клубове за развитието на детско – юношеския спорт. Право на финансово подпомагане имат спортни клубове, със седалище и развиващи дейността си на територията на община Хасково. Конкретният размер на отпусканите финансови средства се определя по условията, реда и от органите, посочени в тази Наредба.

Средствата за подпомагане на спортните клубове, утвърдени с бюджета на община Хасково се разпределят както следва: 59% за подпомагане на спортни клубове – индивидуални спортове, съобразно критериите за оценка по Приложение 1. 34% за подпомагане на колективни спортове, съобразно критериите за оценка по Приложение 6. 2% за хората с увреждания и туристическите дружества и 5% резерв.

Наредбата и приложенията може да прочетете ТУК.

2 коментара

  • Мандата на Беливанов свършва!!!Кво видяхме: Наредби и конкурси ,които не влизат в действие.
    Пълен хахо ни управлява!!!

  • Беливанов е изкукуригал некадърник, който бе натресен от герб на Хасково насилствено и с манипулация на изборите. Резултатите са видими – Хасково кацна на дъното о вече рие надолу в тинята. Мерзавци гербаджийски!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.