Минерални бани в програмата за профилактика и рехабилитация

Регион

Националният курорт Минерални бани е включен в програмата за профилактика и рехабилитация за 2018 г., която стартира на 23 март.

В списъка на заведенията, които предлагат балнеологични и други лечебни процедури, са хотел към „Профилактика, рехабилитация и отдих“ и специализираната болница за рехабилитация.
В рамките на тазгодишния бюджет се очаква около 47 000 лица да ползват парични помощи за профилактика и рехабилитация в различни курорти в страната.

Програмата е с продължителност 10 дни, като цената на нощувките и частична помощ за храна в размер на 7 лв. за всеки ден от престоя се поема от средствата на държавното обществено осигуряване. Всяко лице има право да ползва до четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно.

Право на парична помощ за профилактика имат осигурените лица за общо заболяване, майчинство, трудова злополука и професионална болест. Затях трябва да са внес ени или дължими осигурителни вноски за шест последователни календарни месеца, предхождащи месеца, през който се провежда рехабилитацията.

Заболяването трябва да е диагностично уточнено и лекуващият лекар да е установил необходимост от провеждане на рехабилитация, уточнява НОИ.

Един коментар по “Минерални бани в програмата за профилактика и рехабилитация

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.