БЧК раздава храни на 11 320 в Хасковско

Хасково

На 29 март Българският Червен кръст започва раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 11 320 души в Хасковска област.

Кампанията стартира в Димитровград, където правоимащите са 1962. На 30 март тя започва в Харманли и Симеоновград.

Раздаването на храните от добpоволци на БЧК ще продължи до 4 май, съобщиха от Областния съвет на хуманитарната организация в Хасково. Всички, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане ще получат по 16.320 кг. от 7 вида хранителни продукти: леща – 7 кг., рибни консерви – 1.120 кг., грах – 3.200 кг., лютеница – 2 кг., доматено пюре – 0,800 кг., бисквити – 1.200 кг. и мед – 1 кг. Помощта се получава срещу представяне на лична карта.

В списъцит са включени следните категории граждани: подпомагани с целева помощ за отопление през отоплителен сезон 2015-2016 г., майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година, лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас за учебната 2016/2017 г., лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства, лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ, лица с установени 90% трайни увруждания с чужда помощ, получили интеграционни добавки по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания, лица, получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане.
В областния град пакетите ще се раздават от 2 до 30 април в Здравния център на ул. „Единство“ и Автошколата на ул. „Пловдивска“.

Селата на община Хасково ще получат продуктите от 16 април до 4 май. Общият брой на подпомогнатите в община Хасково е 3755. Най-малка е бройката в община Маджарово – 108.

4 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.