Любопитно

Усилена работа на младшите посланици на ЕП в Гимназията по туризъм

Вече седмица младшите посланици на Европейския парламент в хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ информират своите съученици за това как се избира Европейския парламент, какви са неговите функции, влиянието на ЕС върху нашето ежедневие и кои са основните европейски ценности.

Разгорещени дискусии предизвиква темата, свързана с бъдещето на ЕС, заради трудната политическа ситуация, в която се намира светът в момента. За да се успокоят страстите в края на занятието, учениците попълват анкета и показват какво са научили от представеното от младшите и старшите посланици.

Младшите посланици София и Ренета от 10 Б клас, специалност „Организация на хотелиерството“, имат специална задача. Те подготвят радиопредавания на теми: „Програмата за училища посланици на ЕП“, „Институциите в ЕС“ и „Ролята на обединена Европа за поддържане на мира, икономическото развитие и спазване на гражданските ни права“.

Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ е единственото в региона училище посланик на Европейския парламент през учебната година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button