Хасково

Елияна докосна сърцата на жури и публика и ще представя България в Лондон

Елияна Пилитова от 11 В клас на хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“ се представи отлично на националния кръг на годишния конкурс по публична реч на английски език.

От 20 участници на възраст от 16 до 21 г., избрани след предварителен подбор, Ели спечели първото място. Темата бе „Най-добрият начин да се предвиди бъдещето е като се съчини“.

Нейният преподавател по английски език Гергана Гочева разказа, че представянето на Ели е било блестящо и тя е успяла да докосне сърцата на жури и публика със своята лична история. Гимназистката обясни, че е дала пример от живота си и се е опитала да опровергае темата, защото вече се е опитвала да съчинява бъдещето си, но не е успявала.

Ели все още не е решила какво ще кандидатства след завършването си, но иска да се занимава с нещо, което да я прави щастлива.

Благодарение на първото си място в националния конкурс, Елияна ще представя България на международния кръг по публична реч в Лондон през май. Предстои й сериозна подготовка, като вече е ясна темата в един от трите кръга – „Великите творци нямат държава“.

Директорът на гимназията Деян Янев похвали Елияна Пилитова, като посочи, че тя е отлична и по български език. По неговите думи успехите идват благодарение на добрата работа в Езиковата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button