Регион

Димитровград си купи водната кула от БДЖ, ще я прави арт център

Водната кула в Димитровград вече е собственост на общината след дълга кореспонденция с БДЖ. Сделката е на стойност близо 33 000 лева без ДДС, съобщават от кметството.

Договарянето започна след като общинският съвет упълномощи кмета Иво Димов по негово предложение. Това се случи, след като дълги години емблематичната сграда се беше превърнала в билборд, припомни Димов.

Кулата е построена през 1873 година, за да обслужва зареждането с вода на парните локомотиви по жп линията на Барон Хирш. Застроената площ е 33 кв.м.

Идеята на общината е да превърне кулата в арт център, обясни пред Haskovo.info кметът Иво Димов. Предстои да бъде обявен конкурс за външната визия на сградата, като за най-добрия проект ще бъде осигурено финансиране. Ще възложим конструктивно обследване, за да се прецени дали може да се ползва и вътре самата сграда и ако е достатъчно устойчива там ще се провеждат арт събития, допълни Димов.

Кметът уточни, че това няма да се случи в рамките на тази каледарна година, а в следващата ще бъдат заложени средства в бюджета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button