Хасково

Медицински сестри в Хасково протестират за по-високи заплати

Медицинските сестри в детско и училищно здравеопазване при община Хасково протестират днес символично, без прекъсване на работа.

Искането им е за увеличение на основната работна заплата минимум със 70 лв. Към момента основната работна заплата на работещите в Здравни кабинети е 585 лв., а на Медицински персонал в яслени групи е 635 лв.

Съгласно действащия Колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“, основната работна заплата на медицинските работници в отрасъла, следва да е не по-малко от 700 лв., посочват от КНСБ.

Сред протестиращите са и четирите медицински сестри в детска градина 3 „Зорница“. Те носят баджове с надпис „Аз протестирам“. Медсестрите заявиха пред Haskovo.info, че категорично подкрепят исканията. Те съобщиха, че протестират и четирите им колежки в сграда „Незабравка“ на улица „Добруджа“.

Haskovo.info припомня, че вчера от общината съобщиха, че в бюджета за тази година не са предвидени 77 026 лв., необходими за исканото увеличение на заплатите. От кметството допълниха, че единственият вариант за достигане на исканото от сестрите увеличение е ако общински съвет намери начин тези пари да бъдат осигурени от бюджета на общината, тоест допълнителна субсидия за сектор „Здравеопазване“.

8 коментара

 1. Ужас като всичко в нашия град! Не заслужават ли тези сестри по-високи заплати, какви са тези управници! Дано ги увеличат не със седемдесет а повече,вие го заслужавате!

 2. Правилно!!!
  Минимална заплата 1200 лв.!!!Туй ще достойно!!!
  Но и да имат голяма отговорност за децата!!!
  Но докато е ГЕРБ на власт ще са и те на мизерни заплати!!!
  ПОДКРЕПЯМ ГИ ИЗЦЯЛО!!!

 3. Тюфрекя Боко Тиквата не да пие скъпи вина с алкохолика Юнкер,джендъра Туск и Тайпи в Евсиноград ами да помисли дали след управлепието на ГЕРБ ще остане поне ЕДИН МИЛИОН БЪЛГАРЕ!!!
  Да вдига стандарта на всички БЪЛГАРЕ!!!!
  МАМА МУ ДА Е.А БЪЛГАРОУБИЕЦ!!!
  ЩАТСКО ПЕРЕКЕНДЕ!!!
  ПОДЛОГА НА ИЗРОДА МЕРКЕЛ!!!

 4. Ам онаая курв.тина Деляна Добревата оти не се види и чува вече ва каунье???
  Ма нъл ТЯ обещаваше да опраи Асково!?
  Оть са крий сеге????
  Ооф да ѝ нахапя сочните джендърске джуки……

 5. Защото имат много работа сестрите по детските ясли и градини,че седнали да протестират, за отделенията и кабинетите да,но те на база на какво ги искат тези 700 лева.Нека да минат и да видят колко работа имат и тогава КНСБ да се застъпва за тях

 6. Виолетке въобще не си наясно. Вие в къщи не може да търпи те 1 или 2 сладурчета. Та питате защо ще се почива толкова дни. Сестрите ли са пак виновни. Собствените не си търпите. А те го правят с удоволствие. Това работят. Бъди спокойна Виолетке.

 7. А ти Маргаритке, откъде сте сигорна, че не съм наясно какво работят,представи си ,че съм в сферата и всеки ден ги виждам как и колко работа имат“горките“,ако всички работят колкото тази ,която виждам всеки ден даже и това което им дават им е много….

 8. личните лекари получават от 4000 до 5000 на месец а сестрите които работят с тях и им вършат цялата работа вземат по 500лева Срамота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button