Любопитно

Стоянка Мутафова в Хасково: Прощавайте, бъдете великодушни и продължете напред

Обичаната от поколения българи актриса Стоянка Мутафова представи биографичната си книга „Добър вечер, столетие мое!“ в хасковския театър „Иван Димов“. Автор е дъщеря й Мария Грубешлиева.

ТеатърВ началото Мутафова сподели пред своите почитатели, че когато се е раждала, баща й е поставял пиеса в Хасково. Тя си спомни и за ролите, играни тук и допълни: „Хубав и здрав театър имате в Хасково“.

В типичния си стил 96-годишната актриса каза: „Добър вечер, столетие мое, но е рано да кажа лека нощ!“

Мутафова говори за работата си с Георги Парцалев и Невена Коканова, която определи като най-добрата си приятелка, която никога няма да забрави. На въпрос от публиката Мутафова отговори, че й тежи огромната народна любов, за разлика от Парцалев, който много обичал да го хвалят.

„Аз не се натискам да ме познават. Такава беше и Невена Коканова – колкото беше хубава, пет пари не даваше за това“, посочи достолепната Мутафова.

Театър

Тя обясни, че няма любима роля – винаги е обичала ролите си и най-вече, когато от никаква роля направи нещо съществено. Мутафова сподели, че късметът има изключително голямо значение за кариерата на артиста.

Театър

След едночасовата среща с публиката Стоянка Мутафова раздаде десетки автографи и се снима със своите почитатели, сред които имаше много млади хора.

Стоянка Мутафова бе в Хасково по покана на кмета Добри Беливанов, който също бе в театралния салон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button