Регион

Почетоха паметта на тримата граничари във Вълче поле

С възпоменателна церемония почетоха паметта на тримата български граничари, загинали преди 66 години при защита на държавната граница до връх Сарабурун, съобщават от облатна админитрация.

Паметта на Асен Илиев, Стоил Косовски и Георги Стоименов беше почетена в любимешкото село Вълче поле.

Паметник

За героизма и безрезервната защита на родината от страна на младши сержант Асен Илиев, ефрейтор Георги Стоименов и редник Стоил Косовски говори кметът на Любимец Анастас Анастасов. Тримата млади мъже загиват, защитавайки държавната граница на 31 март 1952 година. С героизма и саможертвата си те изпълняват на практика девиза на граничните войски „Нито крачка назад, зад нас е България“. След едноминутното мълчание, венци и цветя на признателност обсипаха паметника-обелиск на произведените посмъртно в офицерско звание граничари.

В тържествената церемония участваха още областният управител Станислав Дечев, депутатите д-р Георги Станков, Никола Динков, кметът на община Ивайловград Диана Овчарова, бивши командири на Гранични войски и настоящи началници и служещи в Гранична полиция, офицери от резерва, граничари, представители на интернет-форум „Граничарите на България“, местни жители и много родолюбиви българи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стоил
Стоил
01.04.2018 6:02 6:02

Нямам думи кои „видни“ политици са участвали в събитието кметове и депутати .Голям срам са те за областа и България.

Back to top button