Спорт

Таня Тенева с бронзов медал след победа над европейска шампионка

Димитровградчанката Таня Тенева спечели бронзов медал на международния турнир за кадети и кадетки „Victory Cup“ в Гебзе, Турция.

На силния турнир от календара на световната федерация по борба, участваха 17 държави. Повечето от участващите страни използваха състезанието като последна проверка преди европейското първенство в Киев, Украйна по-късно през април. В българския национален отбор бяха включени Таня Тенева (57 кг.) при кадетките, Стилян Илиев (60 кг.) и Божидар Динев (65 кг.) при кадетите. Поради контузия турнира пропусна Рухан Расим (55 кг.), съобщават от димитровградския клуб.

Таня Тенева донесе бронзов медал. Единствената й загуба бе от азербайджанска състезателка в равностойна среща. За бронзовия медал Таня победи италианка – европейска шампионка за момичета 2017 г. и боркиня от Турция.

Божидар Динев загуби още на старта от Азербайджан и отпадна от състезанието. Стилян Илиев бе спрян от казахстанец с равен резултат 6:6 и загуба по допълнителни критерии и също не можа да се намеси в борба за отличията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button