БЧК раздава хранителни помощи с листовки на 2702 нуждаещи се в Хасково

Хасково

Българският червен кръст започна раздаването на индивидуални пакети с хранителни продукти в Хасково.

Кампанията в областния град ще продължи от 2 до 30 април между 9 и 14 часа в Здравния център на улица „Единство“ и Автошколата на улица „Пловдивска“. На помощта в областния град право имат 2702. Във втория пункт, където по списък са 1507 човека до 13 часа бяха преминали около 100.

БЧК

Всички, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане ще получат по 16.320 кг. от 7 вида хранителни продукти: леща – 7 кг., рибни консерви – 1.120 кг., грах – 3.200 кг., лютеница – 2 кг., доматено пюре – 0,800 кг., бисквити – 1.200 кг. и мед – 1 кг. Помощта се получава срещу представяне на лична карта.

Сега с храната се дават и две листовки – за развитието на детето и какво трябва да се прави при бедствия и аварии. Хора от по-далечните квартали и тази година недоволстваха, че в областния град има само два пункта и трябва да бият път до тях. От БЧК коментираха пред Haskovo.info, че отново нямат възможност да разкрият още пунктове и в други краища на града.

БЧК

Селата на община Хасково ще получат продуктите от 16 април до 4 май. Общият брой на подпомогнатите в община Хасково е 3755. Най-малка в региона е бройката в община Маджарово – 108. В областта право на помощта имат 11 320 души.

В списъцит са включени следните категории граждани:

Подпомагани с целева помощ за отопление през отоплителен сезон 2015-2016 г., майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година, лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас за учебната 2016/2017 г., лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства, лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ, лица с установени 90% трайни увруждания с чужда помощ, получили интеграционни добавки по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания, лица, получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане.

7 коментара

  • Бе мама ви да е.а герберастка и листовки за развитие на децата раздавате!!!!
    Безсрамници!!!!Я осигурете нормални доходи!!!Тия листовки в чия герберастка печаттица поръчахте????

  • Другият път раздайте на бедните гладните листовки с указания как да се хранят правилно и здравословно!!!!!!!!

  • Да раздадатат и романа ВИНЕТУ!!!Да се научат тия гладници как сами да си осигуряват прехраната с лов по баирите.Я вижте Бойко чел тоя роман и какво шкембе е отпрал

  • И рецепти за козунаци и агнешко на фурна със зелен лук сме им раздали,ама не са го писали в статията

  • За Минка и Колю Мечеринкови колко кашона са предвидени ?
    Гладници .Живеят от кражбите на храна от гърба на БЧК и бедните.

  • Да си призная коментарите ми харесаха много особено вторият и третият за листовките и романа ВИНЕТУ и това как може да се ловува по баирите и за Бойковото ШКЕМБЕ Ами той спря с ТАЕКУОНДУТО спря да рита МАЧЛЕ и ето ти резултата––стана КУФАР

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.